Номер роботи - M 31 ПОДАНА
Автори:
Цикл научных работ "Стратегия предприятия пищевой промышленности в условиях полицикличности среды»
Автор: Кокодей Т.А.
А series of research works "Strategy of a food company under the polycyclic environmental conditions
Author: Kokodey T.A.
Автор: Кокодей Т.О., к.е.н.
Цикл наукових праць складається з монографії, 29 статей (одна - в науковому виданні США) 3 тези доповідей.
У циклі наукових праць вирішено актуальне наукове завдання, пов'язане з розробленням теоретико-методологічних основ формування оптимального набору стратегій і формату стратегічного управління підприємством харчової промисловості України в умовах поліциклічної варіативності середовища.
Проведено теоретичний аналіз поліциклічної варіативності середовища, розроблено інструментарій оптимального стратегічного вибору, у який входить методологічний підхід до формування оптимальної багатокомпонентної стратегії підприємства харчової промисловості в умовах поліциклічної варіативності середовища й допоміжний комплекс моделей (економіко-математична модель поведінки споживача на ринку харчових продуктів).
Розроблено каталог оптимальних стратегічних альтернатив підприємства харчової промисловості, графік сукупної динаміки патернів поведінки споживача на ринку харчових продуктів й графічна модель вибору оптимальної багатокомпонентної стратегії підприємства харчової промисловості в умовах поліциклічної динаміки середовища;
Результати дослідження дали можливість істотно підвищити ефективність стратегічного управління і, як наслідок, рівень конкурентоспроможності вітчизняних підприємств харчової промисловості, у т.ч. ПАТ «Севастопольський завод напоїв», СП «Галка Лтд.», ТОВ «Мостиський хлiбокомбiнат», ПП «М'ясопереробний завод «Ковбаси Камо», ТОВ «Мiтфудгруп», ТОВ «Севпродукт», ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон», ДП «Садівник», Алуштинський молокозавод (ТОВ "Біг").