Номер роботи - M 26 ДОПУЩЕНА ДО УЧАСТІ
Автори:
Инновационная технология хлеба из безглютенового сырья для больных с нарушенным обменом белковых веществ»
Грищенко Анна Николаевна
The innovative technology of bread from a gluten-free raw materials for patients with disturbed metabolism of proteins
Grischenko Anna Mykolaivna
Автор: Грищенко А.М.., к.т.н.
Розробленні теоретичні і практичні аспекти використання добавок структуроутворювальної дії в технології хіба, що не містить клейковини, з наукової точки зору. Експериментально встановлено і пояснено закономірності та особливості біохімічних, колоїдних, фізичних процесів в тісті з безглютенової сировини, пояснена роль кожного компонента рецептури дієтичного хліба.
На підставі наукових досліджень розроблено та затверджено об’єднанням підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» нормативну документацію: рецептури та технологічні інструкції на хліб «Дієтичний безбілковий», виготовлений із суміші картопляного та кукурудзяного крохмалів, і на хліб «Безглютеновий з рисовим борошном», виготовлений з картопляного та кукурудзяного крохмалів з доданням рисового борошна. Розроблені види хліба призначені для спеціального дієтичного споживання хворими на фенілкетонурію та целіакію, що сприятиме розширенню асортименту продукції для дієтичного харчування.